De voordelen van een alarmsysteem dat je op afstand bedient

  • 20 sep. 2022

Slimme alarmsystemen hebben veel voordelen ten opzichte van conventionele installaties. Geen wonder dus dat vrijwel iedereen overstapt. Het gebruiksgemak is een van de voorname oorzaken. Een slim systeem laat je eindeloos nieuwe onderdelen toevoegen. Die koppel je eenvoudig aan de rest van je beveiliging. Via je smartphone hou je altijd het overzicht en de controle, zelfs wanneer je duizenden kilometers verderop vakantie aan het vieren bent. In dit artikel bespreken we een van de belangrijkste redenen waarom mensen overstappen naar een slim alarmsysteem. Namelijk de mogelijkheid om alles op afstand te bekijken en te bedienen.

Controleren of alle camera's duidelijke beelden registreren

Ervaren installateurs van alarmsystemen weten als geen ander hoe belangrijk lichtinval is voor de kwaliteit van de beelden die opgenomen worden. Gedurende dag verandert de lichtinval. Dat kan grote gevolgen hebben voor jouw beveiligingscamera's. Slimme systemen bedien en bekijk je op afstand. Via je smartphone kijk je op elk gewenst moment of jouw camera's nog steeds heldere beelden opnemen.

Help een vals alarm snel de wereld uit

Zelfs de beste alarmsystemen slaan nog weleens een loos alarm. Iedereen die meer landelijk woont kent dat probleem waarschijnlijk. Er loopt een hert door je tuin en je camera's herkennen dat als een potentiële bedreiging. Bij het gebruik van een ouderwets alarmsysteem leidt dat tot veel onrust. Maar met een slim alarmsysteem beoordeel je de situatie zelf. Kijk gewoon mee met de camera die alarm heeft geslagen. Je ziet dan in een oogopslag of de afgaan van het alarm noodzakelijk of overbodig is geweest.

Beveiliging is meer dan camera's en een sirene

Heb jij al een slimme deurbel geïnstalleerd? Het is namelijk een uitstekende manier om de veiligheid in en rond je woning te vergroten. Kijk wie er aanbelt zonder dat je naar de deur hoeft te lopen of deze open te doen. Met name voor ouderen is dat een erg geruststellende gedachte. Voor ouders is het daarnaast prettig dat ze mee kunnen kijken wanneer er iemand aanbelt terwijl hun kind tijdelijk alleen thuis is. Op je smartphone krijg je een melding wanneer iemand op de bel drukt. Via een speciale applicatie kijk je live mee met wat de camera in de slimme deurbel filmt. Desgewenst communiceer je met degene die voor de deur staat. Lang niet iedereen legt de link tussen een slimme deurbel en verhoogde veiligheid. Maar het is wel degelijk een waardevolle toevoeging wanneer je streeft naar een zo goed mogelijke security. Wederom is dat het grote voordeel dat je op afstand mee kunt kijken.

Je krijgt een melding wanneer een apparaat niet functioneert

Een slecht werkende sensor of een camera die is afgesloten van het centrale systeem zijn risico's voor je beveiliging. Normaal gesproken kom je hier pas achter wanneer je de complete alarminstallatie inspecteert. Bij een slim alarmsysteem is dat niet nodig. Als een onderdeel niet goed werkt wordt dat namelijk automatisch geregistreerd. Je krijgt een melding op afstand en gaat direct aan de slag om het probleem te verhelpen.

Overtuigd van de voordelen van slimme alarminstallaties? Start vandaag met het beveiligen van je woning en kies voor een draadloos alarmsysteem.

Delen: