De beste plekken om beveiligingscamera's op te hangen

  • 13 sep. 2022

Je eigen huis beveiligen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij slimme apparaten creëer je eenvoudig je eigen, hoogstaande alarmsysteem. Daar hoef je niet eens veel technische kennis voor te hebben. Indien je twijfelt is het inderdaad verstandig om hulp in te schakelen. In dit artikel leggen we uit wat de beste plekken zijn voor je camera's.

Op zoek naar een alarmsysteem voor je woning? Kijk dan eens tussen deze moderne en betrouwbare PoE beveiligingscamera's.

In de buurt van je voordeur of oprit een POE camera ophangen

Het lijkt nogal voor de hand liggend om je voordeur en oprit in de gaten te houden met een beveiligingscamera. Desondanks gaat dit niet altijd goed. Terwijl nog altijd ruim een derde van de indringers via de voordeur naar binnen komt. Zelfs als ze een andere route kiezen is het mogelijk dat de inbreker tenminste voor je voordeur langs is gelopen. Dus dan heb je de daders in ieder geval nog op camera staan. Verder houd je dankzij deze camera in de gaten wie er allemaal in en uit je woning loopt. Dus het stelen van pakketjes die door de bezorger voor je deur zijn achtergelaten is ook niet meer aan de orde.

Een slimme deurbel is niet altijd een alternatief voor een beveiligingscamera

Veel mensen zien een slimme deurbel als een alternatief voor een beveiligingscamera. Om die reden hangen ze bij hun voordeur verder geen beveiliging op. In sommige gevallen is dat voldoende. Maar een slimme deurbel hangt lang niet altijd op de juiste positie. Hierdoor is het mogelijk om de bel te benaderen zonder gedetecteerd te worden en vervolgens binnen te dringen.

Hang een camera in de buurt van alle deuren

Beschikt jouw woning over een achterdeur? Hang daar dan ook een beveiligingscamera op. Hetzelfde geldt voor iedere andere zijingang. Deuren achter en aan de zijkant van het huis liggen vaak minder in het zicht en zijn slechter belicht. Hierdoor zijn ze potentieel een aantrekkelijker doelwit voor inbrekers dan je voordeur.

Je achtertuin in de gaten houden

Een goed beschutte achtertuin is ideaal voor dieven. Buiten het zicht van omwonenden hebben ze alle gelegenheid om hun opties in alle rust te overwegen. Wanneer ze weinig tot geen geluid maken beschikken ze bovendien over meer dan genoeg tijd om binnen te dringen. Daarom is het altijd een goed idee om een camera in je achtertuin op te hangen.

Beveiligingscamera's ophangen in je woning

In Nederland zie je steeds meer camera's om woningen hangen. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat beveiliging binnenhuis populair wordt. Want dat is zeker een waardevolle aanvulling. Hang ze bijvoorbeeld op rondom trappen, centrale ruimtes en doorgangen. Bedenk wel dat het op sommige plaatsen ongepast is om camera's op te hangen. Dat zijn bijvoorbeeld slaapkamers, toiletten en badkamers.

Hou rekening met de privacy van buren en voorbijgangers

In Nederland is het niet toegestaan om de openbare weg of privéterrein van je buren continu te filmen. Let daar goed op wanneer je camera's ophangt. Het zou namelijk jammer zijn wanneer er een conflict ontstaat terwijl je alleen maar de veiligheid probeerde te verhogen.

Delen: