• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

Redenen om te kiezen voor een alarmsysteem in 2022

Is 2022 een goed jaar om te beginnen met een alarmsysteem? Hieronder lees je waarom je dit jaar veel meer waar krijgt voor je geld dan voorheen. Dankzij slimme technologieën sta je via je smartphone aan het hoofd van een allesomvattend systeem om je woning en de inwonenden te beschermen.

Slimme alarmsystemen zijn voor iedereen beschikbaar

Van de mogelijkheden die slimme alarmsystemen konden security experts een tijdje geleden alleen maar dromen. Inmiddels beschikt een doorsnee burger desgewenst over een beveiligingssysteem van het niveau dat je vroeger alleen bij een bank of museum aantrof. In andere woorden: je haalt enorm veel voordeel uit een moderne alarminstallatie.

Via je smartphone behoud je altijd het overzicht en de controle

Iedereen die een beetje handig is met een smartphone heeft binnen de kortste keren in de gaten hoe een slim alarmsysteem functioneert. Via speciale applicaties hou je alles in de gaten. Krijg bijvoorbeeld een melding wanneer een detector iets registreert. Vervolgens bepaal je zelf of er sprake is van een bedreiging. Dit is slechts een optie, want je bepaalt voor een groot deel zelf hoe bepaalde signalen worden verwerkt. Je ziet bijvoorbeeld ook direct wanneer een onderdeel van je systeem niet meer naar behoren werkt. Deze rechtstreekse controle geeft je veel meer zekerheid. Voor je het weet ben je een echte security expert.

De opties zijn gigantisch toegenomen sinds smart systems de standaard zijn

Zoals je weet staat de techniek niet stil. Hierboven hebben we kort besproken hoe waardevol smart technologies zijn voor de beveiliging. Alarmsystemen zijn gebruiksvriendelijker en dus populairder dan ooit tevoren. De apparaten binnen een systeem zijn velen malen beter dan voorheen. Denk bijvoorbeeld aan de infraroodfuncties op camera's of de software om beweging te herkennen.

Criminaliteit is nog steeds een groot probleem in Nederland

We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen. Over het algemeen is het hier goed gesteld met de veiligheid. Desondanks is er sprake van een toename van criminaliteit. Daarom is het geen gek idee om voor wat extra security te kiezen. Vooral nu slimme en betrouwbare systemen betaalbaar zijn geworden.

Je krijgt veel meer waar voor je geld in 2022

De eigenschappen van slimme alarmsystemen zijn niet te vergelijken met die van conventionele installaties. Nog niet zo lang geleden was je ongelooflijk veel geld kwijt als je alleen al alle data op wilde slaan. Door slimme technologieën registreert je systeem alleen potentieel gevaarlijke momenten. Bijvoorbeeld na het detecteren van een beweging. Alleen de videodata rond dat moment wordt opgeslagen. Ontzettend handig, want je het systeem hoeft niet alles te bewaren. Meekijken met een camera was vroeger ook een operatie op zich. Momenteel doe je dat door de applicatie op je scherm te openen en de betreffende camera te selecteren. Kortom, wat je nu krijgt voor je geld staat niet in vergelijking met wat je een aantal jaar geleden kwijt was voor enkele simpele basiscomponenten. Daarom is 2022 een ideaal moment om te kiezen voor een alarmsysteem.

Ben jij van plan om je woning beter te beveiligen? Kijk dan eens tussen deze hoogwaardige alarmsystemen van topmerk Ajax.

Delen:

Reviews:
8.7
8.7 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2023 - Sitcon