• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

Beveilig je huis optimaal dankzij nachtzichtcamera's

Door te kiezen voor slimme apparaten is het beveiligen van je woning een stuk eenvoudiger geworden. Je hoeft geen veiligheidsexpert te zijn om betrouwbare security voor je medebewoners, jezelf en je bezittingen te realiseren. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je over na moet denken. Bijvoorbeeld het feit dat je camera's ook midden in de nacht beelden opnemen.

Nachtzichtcamera's zijn een essentieel onderdeel van een beveiligingssysteem

Het holst van de nacht is voor criminelen een uitgelezen moment om in een woning binnen te dringen. De bewoners slapen en door het donker is er weinig zicht. Standaard camera's zijn amper in staat om iets te registreren. Daarom gaan inbrekers rustig hun gang, zelfs wanneer jij denkt dat je alarmsysteem op orde is en je je nergens zorgen om hoeft te maken. De oplossing is een nachtzichtcamera. Die hebben geen felle lichtbron nodig om duidelijk in beeld te brengen wat zich allemaal rond jouw huis afspeelt.

Een betrouwbare beveiligingscamera met infrarood

Moderne nachtzichtcamera's werken op basis van infrarood. Dat is voor het menselijk oog onzichtbaar. Maar een lens van een nachtzichtcamera is er wel gevoelig voor. Hierdoor creëer je een mooi en helder beeld tijdens de donkerste uren van de nacht. De opnames zijn weliswaar in zwart-wit, maar ze zijn wel erg scherp en helder. Hierdoor wordt een dader snel herkend.

Camera's met een zeer hoge gevoeligheid voor licht

Er zijn verschillende methodes om een camera 's nachts beelden te laten opnemen. De infrarood is waarschijnlijk de bekendste. Een klein nadeel is dat alles in zwart-wit is. Modernere oplossingen geven je meer opties. Zo zijn er camera's die zelfs bij ontzettend weinig licht een mooi beeld weten te creëren. In sommige gevallen is 0,1 lux al voldoende. De techniek die hiervoor gebruik wordt is nog altijd in ontwikkeling. Daarom is er momenteel best veel onderscheid tussen modellen. Helaas zijn er nog steeds geen nachtzichtcamera's die bij de complete afwezigheid van licht een beeld kunnen vormen. Dat lukt nog steeds alleen met een infraroodcamera.

Op zoek naar de beste beveiliging voor je bezittingen en medebewoners? Kom dan meer te weten over slimme nachtzichtcamera's voor optimale security.

Een lichtbron voor betere registratie in het donker

Het mooie aan slimme technologieën is dat alle onderdelen met elkaar samenwerken. Je verbindt je beveiligingscamera met je smartphone en daarmee controleer je ook weer je verlichting en andere apparatuur. Laat bijvoorbeeld het licht in je achtertuin aanspringen wanneer een camera of andere sensor beweging detecteert. Slimme technologie is overigens niet eens nodig om dit te bereiken. Een ouderwetse opritverklikker functioneert bijvoorbeeld ook prima. Hoewel je wel iets minder controle hebt.

Beveilig de donkerste gedeeltes van je eigendom

Criminelen weten als geen ander de zwakke plekken in een verdediging te vinden. Om je huis op de best mogelijke manier te beveiligen is het zaak dat jij dit ook doet. Bedenk goed waar inbrekers bij jou naar binnen proberen te dringen. Het zijn over het algemeen slecht zichtbare en donkere gedeeltes. Nachtzichtcamera's hebben als doel om deze zwakke plekken te beveiligen. Daarom zijn ze een onmisbaar onderdeel van een solide alarmsysteem.

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2023 - Sitcon