• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

Beschadigingen aan de auto voorkomen

Schade aan de auto is niet altijd te voorkomen, maar u kunt de kans hierop wel verkleinen. Zo let u op de weersomstandigheden wanneer u de weg op gaat. Onder beschadigingen valt ook het opzettelijk beschadigen of zelfs ontvreemden van het voertuig. Gelukkig kunt u tegen deze twee laatste dingen zelf iets doen.

Diefstal auto: de cijfers

De diefstalcijfers liegen er niet om: voertuigen zijn het belangrijkste doelwit van criminelen. Zo werden er alleen al in Amsterdam in de eerste helft van 2019 meer dan 500 personenauto’s gestolen. Jaarlijks worden er in totaal meer dan 10.000 auto's, bedrijfsvoertuigen, aanhangers en motorrijwielen ontvreemd. Niet elke autoverzekering is hiertegen gedekt. De meeste slachtoffers komen dus zelf voor de schadekosten te staan.

Kans op diefstal verkleinen

Wat is beter: een update van de autoverzekering of de kans op diefstal verkleinen? Een uitgebreide autoverzekering kost aardig wat, vooral wanneer het om een nieuw model voertuig gaat. Met wat eenvoudige methoden verkleint u de kans op autodiefstal, of vindt u het gestolen voertuig sneller terug. Dit kan met een alarmsysteem of GPS volgsysteem. Hieronder de mogelijkheden nader uitgelegd.

Werking van het auto alarmsysteem

Een ingebouwd alarmsysteem beveiligt het voertuig tegen inbraak en diefstal. Oude alarmsystemen gaan om de haverklap af, maar bij nieuwe systemen is dit minder het geval. Het alarmsysteem ontmoedigt autodieven, wat vooral belangrijk is wanneer u alleen WA verzekerd bent. Helaas zijn dit soort autoalarmen vaak erg prijzig.

Een eenvoudige en goedkope oplossing is de deur/ raamsensor. Afhankelijk van het model klinkt er bij inbraak van het voertuig een sirene of ontvangt u een alarm notificatie. U schakelt het alarm met behulp van een afstandsbediening of telefoon aan en uit.

GPS tracker: voertuig traceren

Voorkom dat u een gestolen voertuig nooit meer terugvindt. De gps tracker laat u op elk moment zien waar het voertuig zich bevindt. Bovendien ontvangt u informatie over de rijsnelheid en stoplocaties.

Een GPS tracker (GPS volgsysteem) monteert u zeer eenvoudig in het voertuig. Het is ook mogelijk om voor een model met interne batterij te kiezen: deze tracker monteert u onder het voertuig of verstopt u elders.

Neem bij diefstal van het voertuig direct contact op met de politie. Toon de actuele GPS locatie: zo wordt uw voertuig sneller terug gevonden. Hiermee bent u dieven te slim af.

Bewakingscamera ter beveiliging van de auto

Heeft u de auto op de oprit of voor de woning staan? Met een auto-bewakingscamera houdt u toezicht op het voertuig. Handig wanneer u eerder bent geconfronteerd met beschadigingen aan de auto, of wanneer hier een kans in zit.

Een camera met bewegingsmelder filmt zodra deze beweging detecteert. Zo kunt u ongewenste gasten of criminelen op beeld vastleggen. Afhankelijk van het model ontvangt u bij beweging een pushmelding op uw smartphone. Omdat veel criminaliteit in de avonduren of nachtelijke uren plaatsvindt, is het belangrijk om te kiezen voor een buitencamera met nachtzicht. Zo kunt u criminelen nog beter identificeren.

Delen:

Reviews:
8.7
8.7 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2023 - Sitcon