• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Service van Sitcon - Gino

Keylogger's: Om te bekijken wat iemand allemaal op een computer doet zijn hardware of software keyloggers erg geschikt. Zo worden keyloggers gebruikt bij het controleren van het internetgedrag van kinderen, checken van computer activiteiten van personeel en nog veel meer toepassingen. Met een keylogger is precies te zien wat er op een computer wordt gedaan. Zo is het mogelijk screenshots te maken van het scherm, toetsaanslagen te onthouden en de internet- en chat geschiedenis op te slaan.
Hoe werkt een spy software:
Om te beginnen is het goed keyloggers onder te verdelen in software- en hardware keyloggers. Bij software keyloggers wordt er een programma op de computer geïnstalleerd die de informatie, zoals toetsaanslagen in een onzichtbare map bewaard of doorstuurt naar een door u opgegeven e-mail adres. Bij hardware keyloggers wordt er fysiek tussen het toetsenbord en de computer een apparaatje gezet die de aanslagen op het toetsenbord bewaard op het interne geheugen. U kunt met een keylogger dus onder andere het onderstaande registreren:

- Toetsaanslagen
- Bezochte websites
- Chat gesprekken
- Inkomende- en uitgaande e-mails
- Gemaakte documenten
- Geopende documenten
- Screenshots
- Chat gesprekken zoals Skype

Software keyloggers:
Keyloggers welke als software programma op de computer worden geïnstalleerd zijn voor de meeste toepassingen het meest geschikt. Dit komt vooral omdat deze software keyloggers meer mogelijkheden hebben dan hardware keyloggers. Zo is het mogelijk bij bepaalde varianten om screenshots te maken van het scherm zodat u ook kunt zien wat er is gebeurt als er niets wordt getypt. Verder zijn er mogelijkheden tot het doorsturen van de informatie naar een door u opgegeven e-mailadres. In de praktijk heeft u hierdoor maar eenmaal toegang nodig tot de computer waar u de keylogger op heeft geïnstalleerd.  


Recent is een nieuw soort spy software voor de computer gelanceerd waar buiten bovenstaande spy mogelijkheden het tevens mogelijk is gesproken chat gesprekken zoals Skype op te nemen. Ook is het mogelijk om de geluiden in de omgeving van de computer op te nemen. De spy software zal dan wanneer er geluid is beginnen met opnemen. 

 

Hardware keyloggers:
Doordat hardware keyloggers fysiek tussen het toetsenbord en de computer worden geplaatst hebben deze geen software installatie nodig. De computer kan dus terwijl je de keylogger plaatst uit blijven staan. De enige situatie waarbij het handiger is een hardware keylogger te plaatsen dan keylogger software te plaatsen is dan ook wanneer u geen toegang heeft tot de computer, doordat er bijvoorbeeld een wachtwoord op zit. Bij een hardware keylogger worden alle aanslagen op het toetsenbord van de computer met datum en tijd stempel op de keylogger opgeslagen. De hardware keyloggers hebben allen een intern geheugen waar wel maanden aan tekst op kan worden opgeslagen. U dient dus na verloop van tijd de keylogger uit te lezen. Dit kan op de computer waar deze is geïnstalleerd, maar u kunt hem ook daar verwijderen en op een andere computer deze informatie bekijken. Hierna maakt u het geheugen van de keylogger weer leeg en is deze weer klaar voor gebruik.

 

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 189 beoordelingen