Verschil tussen beveiligingscamera's van bouwmarkt en professioneel beveiligingsbedrijf

Wilt u uw bedrijf, erf of woning beveiligen door middel van beveiligingscamera’s? Dan valt de eerste keus vaak op beveiligingscamera’s van de bouwmarkt. Hier vindt u een ruim aanbod tegen aantrekkelijke prijzen. Toch wordt er uiteindelijk vaak voor beveiligingscamera’s van een professioneel beveiligingsbedrijf gekozen. Waarom is dat zo? In dit artikel laten we het verschil tussen verschillende beveiligingscamera’s zien en ontdekt u welke beveiligingscamera’s het best bij u passen.

 

Beveiligingscamera en kwaliteit

In programma’s als Opsporing Verzocht valt de beeldkwaliteit van bewakingscamera’s vaak tegen. Dit heeft alles te maken met de bewakingscamera’s waarvoor gekozen wordt. Er wordt nog te vaak gekozen voor analoge camera’s met een lage kwaliteit. Op zich een logische keuze, deze beveiligingscamera ’s zijn vaak namelijk het goedkoopst. Ook bij veel bouwmarkten worden deze bewakingscamera’s vaak aangeboden. Bij het betere beveiligingsbedrijf vindt u IP-camera’s of beveiligingscamera’s met HD-beeldkwaliteit. De beeldkwaliteit van deze bewakingscamera’s is een stuk beter, belangrijk wanneer u criminaliteit of vandalisme wilt bewijzen. Zo kunt u sneller personen herkennen en is het eenvoudiger om een eventuele dader op te sporen.

Beveiligingscamera met nachtzicht

Bewakingscamera’s van de bouwmarkt zijn niet altijd uitgerust met nachtzicht. Bij een professioneel beveiligingsbedrijf weet men dat nachtzicht belangrijk is wanneer er beveiligd wordt met bewakingscamera’s. U kunt kiezen uit nachtzicht met een afstand die varieert van 5 tot 85 meter. Hiermee krijgt u haarscherp beeld, ook bij schemering of in de nachtelijke uren.

 

Compleet camerasysteem

Bij de bouwmarkt worden soms losse beveiligingscamera’s verkocht, beveiligingscamera’s die u zelf op een camerasysteem dient aan te sluiten. Vaak ontbreekt een videorecorder of een monitor, deze zaken moet u los aanschaffen. Liever kiest u voor een compleet camerasysteem met recorder, die u optioneel uitbreidt met een professionele monitor. Daarnaast kan een professioneel beveiligingsbedrijf verschillende systemen samenstellen en bent u niet beperkt tot de systemen zoals deze te koop zijn. Kiest u voor een compleet camerasysteem? Dan heeft u direct alles in huis om direct toezicht te houden. Volledig op uw wensen afgestemd! Een professioneel camerasysteem is benaderbaar via het netwerk, een andere computer of mobiele telefoon. Hiermee houdt u 24 uur per dag toezicht op een bedrijfspand of uw woning.

Zaken waar u op moet letten

  • De resolutie van beveiligingscamera’s zegt veel over de beeldkwaliteit. Beveiligingscamera’s van de bouwmarkt hebben over het algemeen een maximale resolutie van 640 x 480 pixels. Vergelijk deze met de camera’s van een professioneel beveiligingsbedrijf, daar worden ook bewakingscamera’s met 1910 x 1080 pixels aangeboden. De verschillen zullen u direct duidelijk zijn!
  • De kwaliteit van de lens speelt een belangrijke rol. Een kwaliteitscamera beschikt over een lens van bijvoorbeeld Sony met HD-resolutie.
  • Voor kleine ruimtes is een grote kijkhoek onmisbaar. Wanneer de kijkhoek te klein is heeft u geen compleet overzicht.
  • Is uw camera uitgerust met een microfoon? Houd rekening met de privacywet, want wanneer u beelden opneemt in combinatie met geluid gelden er extra strenge regels.
  • Laat u niet verleiden door een lage prijs. Bij het vastleggen van fraudezaken, criminaliteit of vandalisme is het belangrijk dat u een dader duidelijk in beeld brengt. Wanneer hier onduidelijkheid over bestaat, kunt u uw beelden niet gebruiken als bewijsmateriaal. Kies voor kwaliteit!

Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.

 

Delen:

Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2019 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 = 98 beoordelingen