• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Verborgen camera´s kopen: 5 tips

Een verborgen camera wordt zowel in het bedrijfsleven als in privé-situaties gebruikt. Denk aan de volgende situaties:


  • Bedrijven zetten verborgen camera’s in voor het controleren van werknemers. Bijvoorbeeld in situaties waarin men verdacht wordt van diefstal of om te controleren hoe werkzaamheden worden uitgevoerd.

  • In de privésfeer controleren camera’s het gedrag van de partner, kinderen of huisgenoten.

  • Zowel in het bedrijfsleven als in privésituaties wordt er geobserveerd voor een eventuele inbraak of diefstal.

Er zijn verschillende soorten verborgen camera’s verkrijgbaar. Vaak worden ze ingebouwd of weggewerkt in een rookmelder, lichtschakelaar of gebruiksvoorwerp. Daarnaast is er de Black Box camera. De Black Box camera is geschikt voor allerlei toepassingen. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een verborgen camera? In dit artikel vindt u vijf tips:


1. Houd rekening met nachtzicht

Verborgen camera's geven uitstekend beeld wanneer er genoeg licht is. Wat gebeurt er wanneer het donker wordt? Een eenvoudige camera laat dan alleen een donker of zwart beeld zien. Wilt u opnames maken bij minder licht? Kies dan voor een lichtgevoelige camera. Een lichtgevoelige camera met nachtzicht is namelijk onder alle omstandigheden te gebruiken.


2. Interne of externe opname

In hoeverre wilt u een compleet camerasysteem gebruiken? Veel verborgen camera’s zijn uitgerust met een intern opnameapparaat. Een bijgeleverde sd-kaart slaat de beelden op en is uit te lezen via een pc of ander apparaat met kaartlezer. Een geheugenkaart van 32 gigabyte geeft ruimte aan maar liefst 30 uur film. Wilt u extern opnemen? Dan heeft u een los opnameapparaat nodig.


3. Kies voor een hoge resolutie

Bij een te lage resolutie is het moeilijk om iemand te identificeren. Kies voor een resolutie van minimaal 600 x 400 pixels. De betere spionagecamera filmt in een hogere resolutie met minimaal 25 frames per seconde. Bij voldoende frames per seconde loopt het beeld vloeiend.


4. Bepaal de richting waarin u wilt filmen

De kijkhoek van een camera bepaalt hoeveel er binnen het beeld valt. De grootte van de lens is doorslaggevend voor de kijkhoek, een vaste 3,6 mm lens heeft een kijkhoek van ongeveer 90 graden. Voor kleinere ruimtes is een kijkhoek vanaf 140 graden wenselijk, zo weet u zeker dat er voldoende in beeld wordt gebracht. Voor grotere ruimtes volstaat u met een kijkhoek tussen de 60 en 75 graden.


5. Bepaal het cameramodel

Niet onbelangrijk bij het kopen van een verborgen camera: het cameramodel. Een wekkerradio met verborgen camera ziet er vreemd uit op een kantoor, terwijl een rookmelder of lichtschakelaar met camera geen aandacht trekt. Kies voor een relevant model dat binnen de setting past. Verborgen camera’s die u op de meeste locaties kunt inzetten: rookmelders, wandklokken of andere apparatuur. Niemand zal dit vreemd vinden! Houd bij het gebruik van verborgen camera’s rekening met de geldende wet- en regelgeving. Volgens artikel 139 is het verboden om personen die zich in een woning of privé-omgeving bevinden te fotograferen of filmen. Voor opsporingsdiensten geldt er een uitzonderingsregel. Cameratoezicht alsmede verborgen camera’s zijn wel toegestaan in openbare ruimtes of wanneer er een gerechtvaardigd belang speelt. Filmen in toiletruimtes is niet toegestaan. Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 177 beoordelingen