Waar kunt u richtmicrofoons wel en niet voor gebruiken?

Een richtmicrofoon kunt u het best vergelijken met een soort verrekijker. Richtmicrofoons maken het mogelijk om tot op grote afstand geluiden te horen. Vervolgens kunt u het geluid dat wordt opgevangen versterken. Zo hoort u nog beter wat er gezegd wordt. Geluiden die worden opgenomen kunnen vaak op een opnameapparaat worden opgenomen om later nog eens terug te luisteren. Wilt u iemand afluisteren die binnen zit? Dan kunt u het best een wandmicrofoon gebruiken. In dit artikel ontdekt u waar zowel richt- als handmicrofoons precies voor bedoeld zijn en op welke manier u deze kunt gebruiken.

 

Richtmicrofoon gebruiken

Mogelijk heeft u wel eens een richtmicrofoon in een serie of film gezien. Omdat richtmicrofoons op veel verschillende manieren worden ingezet kan het verwarrend zijn wat er wel en niet mogelijk is. Met een richtmicrofoon is het bijvoorbeeld niet mogelijk is om af te luisteren wat er in een woning of auto gezegd wordt. Een richtmicrofoon kan namelijk geluid opvangen dat waarneembaar is en dit vervolgens versterken. Met richtmicrofoons waarbij een laser of infrarood gebruikt wordt is het mogelijk om gesprekken achter glas af te luisteren. Houd er echter rekening mee dat dit soort richtmicrofoons zeer kostbaar zijn en vaak samenwerken met bijvoorbeeld een computer. Om dit soort richtmicrofoons te gebruiken is er een behoorlijke opstelling benodigd.

 

Wandmicrofoon gebruiken

Wilt u iemand in een gebouw afluisteren? Dan kunt u beter een wandmicrofoon gebruiken. Met een wandmicrofoon is het mogelijk om in een gebouw af te luisteren. Een wandmicrofoon wordt rechtstreeks op de wand geplaatst en kan het opgevangen geluid vervolgens versterken. Op deze manier wordt het duidelijk wat er aan de andere kant gezegd wordt.

 

Direct een richt- of wandmicrofoon bestellen

Wanneer u door de muur heen wilt luisteren kan deze wandmicrofoon mogelijk interessant zijn. Deze wandmicrofoon kan door redelijk dikke muren heen luisteren en kan menselijke stemmen filteren, zo is het mogelijk om precies te horen wat er gezegd wordt. Bijzonder aan deze wandmicrofoon is dat de kwaliteit uitzonderlijk goed is, dit is niet te vergelijken met Chinese namaak. Wilt u een richtmicrofoon voor afstanden tot 100 meter gebruiken? Dan is deze richtmicrofoon interessant. Houd er rekening mee dat het verkrijgen van bewijs door middel van een richtmicrofoon vaak niet mogelijk is, hiermee wordt de privacy namelijk op een ernstige manier geschonden. Wanneer u een richt- of wandmicrofoon wilt gebruiken kunt u het best eerst een jurist inschakelen. Deze kan beoordelen of het gebruik van een richt- of wandmicrofoon geoorloofd is. Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl

 

Delen:

Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2019 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 = 98 beoordelingen