• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

IP cameras: De voor- en nadelen op een rij

De IP camera's maken een sterke opkomst en steeds meer beveiligingscamera's zijn IP. Maar hoe werken deze IP camera's nou precies en voor welke situatie's zijn deze beter dan conventionele camera's

Internet protocol - IP camera:
Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het internet protocol wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone beveiligingscamera's het geval is. Dit betekent dat de netwerkverbinding op de locatie waar de camera is geplaatst wordt gebruikt. voor de doorgave van de beelden.

Opslag beelden - IP camera:
Doordat het internet geen lokale beperking heeft hoeft de opslag van de beelden niet op de locatie van de camera plaats te vinden. Zo kan het zijn dat de beelden van een IP camera in New York worden bekeken en/of opgenomen in Amsterdam. Voor de opslag is verder geen speciale DVR of video recorder nodig, maar kan een willekeurige computer voldoen.  Sommige IP camera's hebben tevens een SD kaart slot waar de beelden tevens lokaal kunnen worden opgenomen.

Draadloze en bedrade IP camera's:
Het doorgevan de beelden via het internet protocol kan zowel bedraad als draadloos, zoals u ook met uw laptop verbinding kunt maken met een WIFI netwerk. Er moet dus wel een router met internetverbinding op de plek aanwezig zijn.

Wanneer kiezen voor IP camera's:
Wanneer u dus een locatie wenst te beveiligen met camera's waar een internetverbinding aanwezig is is het overwegen om IP camera's te plaatsen zeker de moeite waard. U hoeft dus enkel ergens een computer neer te zetten met de IP camera software die continue aanstaat als u de beelden wenst op te slaan en kunt vanaf elke computer ter wereld inloggen om direct de beelden te bekijken. Ook zijn er sommige IP camera op de markt met Pan/Tilt en zoom zodat u als het ware rond kunt kijken in de ruimte waar de IP camera is. Ook zijn de IP camera's zo in te stellen dat er bij beweging een e-mail wordt gestuurd met een kort filmpje van de beweging, zodat de IP camera's direct dienen als alarmsysteem.

Alle signalen wijzen erop dat IP camera's de nieuwe standaard worden in camerabewaking en de techniek zich nog verder zal ontwikkelen.

Een overzicht van IP camera's vindt u op onderstaande link: IP camera's

Begin dit jaar hebben wij een nieuwe range IP camera's toegevoegd waarvan de resolutie tot wel 4 x zo hoog is als VGA IP camera's. Deze megapixel IP camera's zijn verkijgbaar met 1.3, 2 of 5 MP lens. 

 

 

 

 

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 115 beoordelingen