GPS tracker met magneet: wat zijn de toepassingen?

  • 26 feb. 2024

Een gps tracker met magneet is praktisch in gebruik. Hiermee is het namelijk mogelijk om voertuigen of voorwerpen te traceren. De magneet zorgt ervoor dat de tracker stevig op zijn plaats blijft zitten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de ondergrond van metaal is. Bekijk de belangrijkste toepassingen met betrekking tot de gps tracker.

De werking van een gps tracker

Steeds meer mensen maken gebruik van een gps tracker. Dit is namelijk de ideale manier om voertuigen te volgen. Denk hierbij aan het privé voertuig, de taxi, bus maar ook voertuigen van werknemers. Een gps tracker werkt met gps-signalen. Satellieten verzenden een specifiek signaal naar de gps ontvanger toe. Hierdoor kunnen de satellieten de precieze locatie bepalen. Dit wordt doorgegeven middels de gps tracker.

Waarom een gps tracker met magneet?

Niet alle gps trackers zijn voorzien van een magneet. Sommige modellen hebben een ophangoogje of lusje (de eenvoudige trackers), maar er zijn ook kleine apparaatjes die u ergens neerzet. Dan zijn er ook nog de inbouw gps trackers. Het voordeel van een gps tracker met magneet is dat u deze (ongemerkt) aan een metalen voorwerp vastmaakt. Bijvoorbeeld een auto, scooter, bus of ander voertuig. Ook aan de fiets blijft een gps tracker met magneet goed zitten.

Voertuigen lokaliseren

De partner vertoont verdacht gedrag en u wilt weten waar hij of zij naartoe gaat. Hiervoor gebruikt u een gps tracker met magneet. Eenvoudig onder of ergens aan de auto te plaatsen, waardoor deze niet opvalt. Het lokaliseren van verschillende voertuigen kan met de gps tracker met magneet. Plaats hem onopvallend aan de motor, scooter of brommer. Maar ook onder de bus of een ander voertuig. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat de tracker niet opvalt. Niet alleen voor de bestuurder zelf maar ook voor omstanders.

De locatie uitgelezen

Er zijn verschillende gps trackers verkrijgbaar. De locatie uitlezen gebeurt vaak via een internetlink. Ook is het mogelijk om de locatiegegevens via een applicatie op smartphone of tablet te bekijken. Dan is er ook nog de optie tot het versturen van een sms. De tracking-interval varieert van 5 seconden tot meer dan 120 seconden. Wilt u echt tot op de seconde nauwkeurig weten waar iets of iemand zich bevindt dan kiest u voor een lage interval. De tracker werkt op batterij. Afhankelijk van het model gaat de batterij een week tot wel een jaar mee.

Wat kost een GPS tracker met magneet?

Er zijn voldoende gps trackers verkrijgbaar, maar dit betreft vaak de hele goedkope modellen van een lage kwaliteit. Nadeel hiervan is dat er geen goede tracking plaatsvindt. Of dat de batterij er al na enkele dagen mee ophoudt. Daarnaast is van de goedkope gps tracker de magneet veel te zwak waardoor de tracker uiteindelijk kwijtraakt. Ga daarom voor een goede kwaliteit. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 129. U kunt ook voor een gps volgsysteem compleet met smartphone gaan waarbij u personen detecteert middels het gps signaal van de telefoon.

Delen: