• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

GPS tracker kopen: welk systeem past u het best?

Wanneer u een GPS tracker wilt kopen merkt u direct al dat er verschillende soorten zijn. Om de juiste GPS tracker te kopen is het belangrijk de verschillende soorten te vergelijken. Zo ziet u snel welke variant bij u past en kunt u deze direct bestellen. Bij Sitcon.nl zijn we op de hoogte van de voordelen van GPS trackers. Zo kunt u de locatie van uw voertuigen in de gaten houden, handig wanneer een voertuig gestolen wordt of als u uw voertuig vaak uitleent! Ook is het mogelijk om iemand met een GPS tracker te volgen. Als u een GPS tracker op iemands voertuig aanbrengt kunt u namelijk zien waar het voertuig geweest is. Sitcon.nl maakt onderscheidt tussen passieve GPS dataloggers en Real-Time GPS trackers, in de volksmond worden het allebei GPS trackers genoemd. Hieronder lichten we de verschillen tussen deze producten uit.

 

Passieve GPS dataloggers

Met passieve GPS dataloggers achterhaalt u waar een voertuig geweest is. Groot nadeel aan deze systemen is dat de locatie niet live wordt doorgegeven, u kunt alleen zien waar een voertuig geweest is als u de GPS datalogger in handen heeft. Vaak gebeurt dit met een SD kaart, u kunt deze uitlezen via uw computer. Dit soort passieve GPS dataloggers worden meestal gebruikt voor rittenadministratie of andere professionele doeleinden. Voor het volgen van personen of het traceren van gestolen auto’s wordt een Real-Time GPS tracker ingezet.

 

Real-Time GPS trackers

Wanneer uw auto gestolen is of als u een voertuig live wilt traceren heeft u daar een Real-Time GPS tracker voor nodig. Real-Time GPS trackers kunt u op ieder moment via het internet volgen. Als u ingelogd bent kunt u direct zien waar uw voertuig zich bevindt. Enkele voorbeelden van Real-Time GPS trackers:

Deze GPS tracker is klein van stuk en daardoor ideaal om voertuigen of eventueel zelfs personen mee te volgen. Wanneer u een simkaart in deze GPS tracker stopt is het direct mogelijk er contact mee te leggen. In principe werkt de SMS GPS tracker heel simpel! Wanneer u er een simkaart met voldoende beltegoed in stopt kunt u er direct mee aan de slag. Door een SMS naar het nummer te sturen achterhaalt u direct op welke positie een persoon of voertuig zich bevindt. Daarnaast wordt ook de snelheid waarmee iemand zich verplaatst en het batterijniveau doorgegeven. Wanneer u de gegeven coördinaten via Google Maps ingeeft ziet u direct op welke locatie een persoon of voertuig zich bevindt.

 

Door middel van een SMS GPS tracker kunt u personen of voertuigen lokaliseren. Wanneer u een SMS naar de betreffende simkaart stuurt zal een reactie met coördinaten retour komen. De SMS GPS tracker – Premium gaat 7 dagen mee als deze actief gebruikt wordt en tot 10 dagen wanneer de GPS tracker standby blijft. Doordat de GPS tracker een magneet heeft en waterdicht is kunt u hem zowel aan de buiten- als binnenzijde van een voertuig plaatsen.

 

Wanneer u een iets uitgebreidere GPS tracker nodig heeft is deze variant zeer geschikt. Het grote voordeel van deze GPS trackers is het feit dat u de locatie live via een internetpagina volgt. Doordat er enkel locaties worden doorgestuurd als de GPS tracker in beweging is wordt de batterij niet overmatig belast. U kunt real-time en op ieder moment het verloop van een route volgen, daarnaast hoeft u voor de bijbehorende software niet te betalen. Ideaal!

 

GPS volgsysteem huren in plaats van kopen

Wilt u een professioneel GPS volgsysteem huren? Dan kan dat! Bij Sitcon.nl kunt u GPS volgsystemen al vanaf één week huren. Tijdens de overdracht leggen wij uit hoe een GPS volgsysteem precies werkt. Wij hebben gekozen voor zeer gebruiksvriendelijke systemen, waardoor wij er zeker van zijn dat iedereen er mee aan de slag kan. Meer weten over GPS trackers of GPS loggers? Dan kunt u het best persoonlijk met ons in contact treden. Bereik ons via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 199 beoordelingen