• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

GPS tracker systemen vergeleken

GPS trackers: Het volgen van auto's door middel van een technisch hulpmiddel (GPS trackers) is al enige tijd niet enkel meer aan prive detectives voorbehouden. De gps tracker systemen waren echter dermate kostbaar dat deze voor particulier gebruik bijna onbetaalbaar waren. Sitcon BV heeft nu een serie GPS auto volgsystemen gelanceerd waar u in elke prijsklasse een professioneel GPS auto volgsysteem kunt vinden. De systemen zijn onder te verdelen in GPS / SMS trackers, GPS datalogger trackers en GPRS / GPS trackers.

gps tracker

 

Toepassingen GPS trackers:
GPS trackers kunnen voor zeer veel uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Merendeel van de particulieren gebruikt een gps tracker om hun eigendommen, zoals een auto, boot of scooter te beveiligen, terwijl bedrijven juist gps trackers gebruiken om inzicht te krijgen in het gebruik van hun wagenpark en wordt hier ook wel Fleet Management genoemd. Buiten de voor de hand liggende toepassingen van gps trackers worden deze ook steeds meer gebruik voor het beveiligen van kinderen, ouderen of andere hulpbehoevenden. Voor deze toepassingen zijn speciale gps trackers ontwikkeld die bijvoorbeeld ingebouwd zitten in een horloge of senioren telefoon en zo makkelijk kunnen worden gebruikt. Met deze GPS trackers kunt u direct met uw mobiele telefoon zoals iPhone of andere smartphone de locatie opvragen, maar het is ook mogelijk de gps trackers zo in te stellen dat deze de posities op een ingestelde interval doorstuurt naar een website waar u dan kunt inloggen om de live locatie en historie van de gps tracker te bekijken.

 

Werking GPS trackers:
GPS trackers hebben allemaal een GPS ontvangst module zoals bijvoorbeeld in een navigatiesysteem zit verwerkt. Deze gps module kan de coördinaten van satellieten ontvangen, maar moet hiervoor wel 'zicht' hebben naar de hemel. Wanneer de module namelijk wordt geblokkeerd door teveel metaal of beton zal deze de coördinaten niet kunnen ontvangen en dus geen positie kunnen geven, net zoals uw navigatiesysteem aangeeft dit niet kan in een tunnel. Afhankelijk van het type gps tracker worden de coördinaten opgeslagen in aanwezig intern geheugen zodat deze later kunnen worden uitgelezen (dataloggers) of worden de posities per SM bericht (sms trackers) of via het internet (gprs trackers) direct doorgezonden naar een ingestelde ontvanger / website.

 

GPS trackers gebruiken met iPhone / Smartphone:
Behalve gps traxckers die de route enkel opslaan op het geheugen kunnen alle gps rackers gebruikt worden in combinatie met een iPhone of smartphone. Bij gps trackers die op basis van SMS berichten werken is het mogelijk vanaf de iPhone een sms te sturen waarin aan de tracker wordt gevraagd de positie terug te zenden. De gops tracker zal dan de huidige locatie vbekijken en deze weer per SMS naar de iPhone / Smartphone sturen. In dit sms bericht staat een link naar de Google maps locatie van de tracker. Bij gps trackers die de locatie doorsturen naar een internetsite is het ook mogelijk met een iPhone of andere smartphone de positie's te bekijken. De website die namelijk de locatie van de gps tracker ontvangt heeft namelijk buiten een computer login ook een mobiele telefoon login waardoor dus via de browser van de iPhone of Smartphone de website kan worden bekeken met daarop de positie's van de gps tracker. 

 

GPS / SMS tracker systemen:
Deze GPS volgsystemen zijn al al enige jaren verkrijgbaar en bestaan uit een GPS module die contact maakt met satellieten om de positie vast te stellen en een GSM module die door middel van SMS de positie doorstuurt naar een vooraf ingestelde ontvanger, veelal een GSM telefoon. Het voordeel van dit GPS tracker systeem is dat het geen abonnementskosten heeft en volledig anoniem kan worden gebruikt, omdat er geen derde partij tussen de GPS tracker en de ontvanger zit.

GPS / GPRS tracker systemen:
De GPS trackers die gebruik maken van GPRS zijn ook al enige tijd op de markt, maar waren lange tijd vanwege een noodzakelijk data abonnement niet vor particulieren interessant. Heden ten dagen is zelf met elke pre-paid GSM kaart internet verbinding te maken, wat de doelroep voor de GPRS real-time trackers aanzienlijk heeft vergroot. In tegenstelling tot SMS auto volgsystemen zenden GPRS tracking systemen de positie niet door via een SMS bericht maar via internet naar een webpagina, waar u dient in te loggen om de positie te zien. De voordelen van GPRS tracker systemen zijn het automatische karakter, u hoeft zelf namelijk geen actie te ondernemen om de GPS posities te ontvangen, de hoge interval frequentie die tot wel 15 seconden mogelijk is en de lage kosten bij regelmatig gebruik. Wel rekenen sommige aanbieders kosten voorhet gebruik van de internetpagina waar de posities op kunnen worden uitgekeken, door een jaarlijks abonnement.

Dataloggers tracker systemen:
De GPS datalogger tracker systemen stellen u niet real-time op de hoogte van de GPS positie van de tracker zoals bij bovenstaande systemen maar onthouden op een intern geheugen de afgelegde routes. U sluit deze na gebruik aan op een computer en ziet dan door middel van Google Earth en Google Maps de afgelegde routes. Bij de GPS datalogers wordt speciale software geleverd die het erg eenvoudig maken de routes te bekijken en hier ook in te filteren zodat u bijvoorbeeld enkel de posities krijgt waar het voertuig heeft stilgestaan en voor hoelang. Een groot voordeel van de GPS dataloggers is dat het buiten eventuele batterijkosten geen gebruiks- of abonnementskosten heeft. Verder zijn de nieuwste generatie GPS datalogers eindelijk geschikt gemaakt voor plaatsing onder het voertuig met magneethouder en beter GPS signaal. Het is moeilijk te zeggen welke variant nou het beste auto volgsyteem is omdat dit afhankelijk is van vele persoonlijke voorkeuren en beschikbaar budget. De meest populaire GPS datalogger is de Trackstick mini

Om te kijken welk GPS tracking systeem aansluit op uw behoefte en om meer te weten te komen over de verschillende auto volgsystemen bekijkt u hier de laatste: GPS Volgsystemen

 

Lees ook ons andere blog artikel over: GPS systeem


gps tracker

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 265 beoordelingen